Skip to main content

LEVENSTESTAMENT OF LEVENSVOLMACHT

Een levenstestament is een volmacht, vaak opgenomen in een notariële akte. In deze akte wijst u een of meer gevolmachtigden aan voor het geval u zelf tijdelijk of blijvend, niet in staat bent om uw eigen zakelijke en ook persoonlijke belangen te behartigen.

WANNEER IS EEN LEVENSTESTAMENT BELANGRIJK

Zoals wij onze klanten vaak voorhouden is het levenstestament, ook wel genoemd de levensvolmacht, een akte die onmisbaar is als het ooit zo ver zou komen dat u zelf ergens niet voor kunt tekenen.
In het gunstigste geval heeft u de volmacht nooit nodig.
Maar: Better safe than sorry!

U HEEFT EEN LEVENSTESTAMENT

Heeft u een levenstestament en komt u in een situatie dat iemand anders iets voor u moet kunnen tekenen, dan kan dat direct. Dat is natuurlijk iemand die u vertrouwt zoals, uw partner of uw kinderen of een andere vertrouwenspersoon. En let wel, die volmacht kunt u zolang u nog wilsbekwaam bent herroepen, waarna u eventueel een ander kunt aanwijzen.

U HEEFT GEEN LEVENSTESTAMENT

Heeft u geen levenstestament, dan moet de kantonrechter als de situatie zich voordoet, een bewindvoerder benoemen.
Dat betekent in het gunstigste geval dat er vertraging kan optreden en in het meest ongunstige geval dat misschien net niet degene wordt benoemd die u zelf zou willen.
Het levenstestament: een must-have dus!

DE VOLMACHT

De volmacht die u geeft is ruim. En dat is nodig om er zeker van te zijn dat in alle situaties waarvoor een handtekening nodig is, iemand is aangewezen die kan tekenen om uw zakelijke en persoonlijke belangen te behartigen.

VOLMACHT BESLISSINGEN OVER VERMOGEN

Beslissingen die op zo’n moment nodig kunnen zijn met betrekking tot uw vermogen, zoals verkoop van een woning, de aanvraag van een persoonsgebonden budget, betalingen via uw rekeningen, kan iemand anders dan voor en namens u nemen.

VOLMACHT MEDISCHE BESLISSINGEN

Medische beslissingen, waaronder gesprekken met artsen, maar ook wensen over reanimatie, euthanasie of beademing, kan uw gevolmachtigde voor u nemen. U kunt hier specifieke wensen voor  opnemen in uw levenstestament.

Ik hoop persoonlijk te mogen adviseren in een gesprek waar u veel aan zal hebben!

vraag direct een adviesgesprek aan.

Benieuwd wat SNK | Quality Assistance voor u kan betekenen?

Vraag vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek aanVraag een adviesgesprek aan
Nasreen Karamat Ali

Author Nasreen Karamat Ali

More posts by Nasreen Karamat Ali